نکات کلیدی برای بازگشایی حضوری مدارس+ جزئیات-راهبرد معاصر
اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند

نکات کلیدی برای بازگشایی حضوری مدارس+ جزئیات

بازگشایی مدارس از آبان ماه نیازمند اتخاذ تدابیر لازم و تأمین بودجه مورد نیاز با هدف ایمن‌سازی فضای مدارس برای حضور دانش‌آموزان است از سوی دیگر نکاتی وجود دارد که خانواده‌ها باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۴ - ۰۲ آبان ۱۴۰۰ - 2021 October 24
کد خبر: ۱۰۶۶۳۲

به گزارش راهبرد معاصر،  همزمان با بازگشایی مدارس از اواخر آبان، رعایت برخی نکات بهداشتی توسط دانش‌آموزان به منظور پیشگیری از ابتلا به کرونا ضروری است.

 

طبق اعلام متخصصان، در بحث کرونا موضوع پیشگیری اهمیت بسیاری دارد به عنوان مثال کشورهای نیوزلند و استرالیا از همان ابتدا، مقررات بهداشتی را به شدت رعایت کردند و اصل را بر پیشگیری گذاشتند و جزو موفقترین کشورها در کنترل کرونا بودند از سوی دیگر کشورهای اروپای غربی و آمریکای شمالی بیشترین حجم استفاده از واکسن را دارند اما جزو مدل‌های موفق در کنترل کرونا نیستند چون روش‌های پیشگیرانه را در اولویت قرار نداده‌اند.

 

البته طبق گفته‌های سید عباس متولیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران، کرونا طیف سنی بالا را با شدت بیشتر درگیر می‌کند و شدت آن در کودکان کمتر است، در 103 کشور دنیا که به تفکیک سن آمار را ارائه کرده‌اند از کل جمعیت این کشورها، 34 درصد زیر 20 سال هستند. از مبتلایان به کرونا 14 درصد زیر 20 سال هستند و نسبت مبتلایان به ازای سهم جمعیتی 2.5 برابر کمتر است یعنی سه دهم درصد مرگ‌ها را به خود اختصاص می‌دهد و از هزار مرگ کرونا سه مرگ برای سنین زیر 20 سال است، این موضوع باعث شده کشورها به استراتژی تعطیلی مدارس برای کاستن از انتقال کرونا، توجه زیادی نکنند.

 

بازگشایی مدارس به شرط ایمن‌سازی

اما با این وجود، بازگشایی مدارس به پیش شرط‌هایی نیاز دارد که توجه به آنها باعث اطمینان خاطر خانواده‌ها و آرامش آنها برای فرستادن فرزندانشان به مدارس می‌شود؛ دو مقوله تخصیص اعتبار کافی برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی و از سوی دیگر نظارت بر روند رعایت دستورالعمل‌ها توسط مدارس، پیش شرط بازگشایی موفق هستند؛ دفتر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت برای اروپا و دفتر منطقه‌ای اروپا و آسیای میانه یونیسف، ضمن آنکه خواستار باز ماندن همه مدارس شدند اما بر ایمن‌تر شدن شرایط با اتخاذ تدابیری برای به حداقل رساندن انتقال ویروس تاکید کردند، این تدابیر شامل ارائه واکسن کرونا به معلمان و دیگر کارکنان مدارس به عنوان بخشی از گروه‌های جمعیت هدف در برنامه‌های واکسیناسیون ملی و اطمینان از واکسینه شدن جمعیت‌های آسیب‌پذیر است، کودکان 12 سال و بالاتر که مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای هستند که خطر ابتلای آنها به کووید – 19 را افزایش می‌دهد، باید واکسن دریافت کنند. همچنین لازم است محیط مدرسه از طریق کار گذاشتن سیستم تهویه بهتر برای کلاس‌های درس، بهبود یابد و امکان تشکیل کلاس‌های کوچکتر، رعایت فاصله اجتماعی و آزمایش مکرر کودکان و کارکنان مدارس فراهم شود.

 

بسیاری از کشورهای دنیا در دوران کرونا بودجه آموزش و پرورش خود را افزایش دادند و حالا در آستانه بازگشایی مدارس در ایران، نیاز است تا بودجه کافی برای تأمین الزامات مورد نیاز برای حضور ایمن دانش‌آموزان فراهم شود تا بتوان پروتکل‌های بهداشتی ابلاغ شده توسط وزارت بهداشت را رعایت کرد چرا که در شرایط فعلی مدارس دولتی، امکان رعایت این دستورالعمل‌ فراهم نیست.

 

بازگشایی مدارس ترکیه با تدابیر سختگیرانه بهداشتی

به عنوان مثال سال تحصیلی 2021-2022 کشور ترکیه از روز دوشنبه 6 سپتامبر تحت تدابیر شدید کرونایی با حضور 18 میلیون دانش‌آموز و بیش از یک میلیون دبیر و آموزگار آغاز شد شد، مدارس مانند روز‌های پیش از شیوع کرونا، اما با تدابیر شدید بهداشتی، آموزش حضوری را شروع کردند، تعداد کافی ماسک توسط وزارت آموزش ملی در همه مدارس ارائه می‌شود، امکانات شستشوی دست با آب و صابون برای نظافت مکرر مدرسه و بهداشت دست کودکان، معلمان و سایر کارکنان مدرسه فراهم می‌شود. علاوه بر این، مقدار مورد نیاز مواد ضدعفونی کننده دست در مناطق مشترک مدارس، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. در مورد فاصله دانش‌آموزان و نحوه صرف غذا و ورزش و بازی، تدابیر لازم اتخاذ شده است، در روز بازگشایی مدرسه، یک فرم اطلاعات در اختیار والدین قرار می‌گیرد تا آنها در صورت بیماری احتمالی اطلاعات خود را به اشتراک بگذارند.

 

در آستانه بازگشایی مدارس از آبان ماه، نکاتی وجود دارد که والدین باید به آنها توجه داشته باشند تا حضور فرزندشان در مدارس ایمن باشد.

 

در زمان همه‌گیری ویروس کرونا برای حفاظت از فرزندانتان، آنها را برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی ترغیب کنید.

 

اصول کلی در پیشگیری و کنترل کرونا عبارتند از:

واکسیناسیون همگانی
شستشوی مرتب و صحیح دست‌ها
رعایت فاصله فیزیکی مناسب
استفاده از ماسک و رعایت بهداشت تنفسی
تهویه مناسب
پرهیز از تجمعات و دورهمی
علائم داشتید مدرسه نروید

والدین عزیز از فرستادن دانش‌آموزان مبتلا یا مشکوک (داشتن تماس نزدیک با فرد مبتلا) به مدرسه خودداری کنید و در اسرع وقت به مسئولین مدرسه اطلاع دهید.

در صورت ابتلا فرزندتا به کرونا پس از طی دوران درمان و واگیری، برای بازگشت به مدرسه لازم است مورد ارزیابی پزشک معتمد، ادارات مناطق، شهرستان یا مراکز جامع سلامت قرار گیرد.

در صورتی که فرزندتان دارای یکی از شرایط زیر است برای حضور در مدرسه باید از پزشک معتمد گواهی دریافت کند:

بیماری زمینه‌ای نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های کبدی، بیماری‌های کلیوی، فشار خون بالا، دیابت وابسته به انسولین، بیماری‌های تنفسی زمینه‌ای، آسم مقاوم به درمان، چاقی زیاد.

نقص ایمنی: تحت درمان با کورتیکواستروئید به میزان بیش از 12.5 میلی‌گرم پردنیزولون در روز بیش از دوهفته، شیمی درمانی، بدخیمی‌ها و پیوند اعضا.

فلج مغزی با ناتوانی حرکتی در دست‌ها، محدودیت بینایی شدید، کودکان ذهنی، اوتیسم و چند معلولیتی که توانایی خود مراقبتی مستقل مثل شستن دست‌ها و نگهداری ماسک ندارند.

به فرزندان خود آموزش دهید: دست‌های خود را به طور مکرر شسته و ضدعفونی کنند.

از دست دادن، بوسه و بغل کردن یکدیگر پرهیز کنند.

در تمام مدت حضور در مدرسه به طور صحیح از ماسک مناسب استفاده کنند.

هر یک ساعت پنجره‌ها را باز کنید

در صورت نیاز به وسایل گرمایشی هر یک ساعت یک بار پنجره‌ها را به مدت 10 دقیقه باز کنند و حتی المقدور با پوشش کافی در کلاس حضور داشته باشند.

از تماس دست‌ها با چشم‌ها، بینی و دهان قبل از شستن یا ضدعفونی خودداری کند.

هنگام عطسه یا سرفه کردن از دستمال کاغذی استفاده شود در صورتی که دستمال وجود ندارد از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنند.

در نمازخانه‌ها از مهر و سجاده شخصی استفاده کنند و فاصله ایمن با سایرین را رعایت کنند.

از وسایل خود (خودکار، مداد، کتاب و...) استفاده و از تبادل وسایل خود با سایر همکلاسی‌ها خودداری کند.

لیوان کاغذی یکبار مصرف و دستمال کاغذی به همراه داشته باشد.

از تجمع در محیط‌های خاص مدرسه از قبیل دفتر، آبدارخانه، اتاق‌های کپی، اتاق‌های کار عملی و آزمایشگاهی خودداری کنند.

از دست به دست کردن مواد غذایی و ساندویچ در مدرسه خودداری کند.

در صورت امکان دانش‌آموزان گچ و ماژیک وایت برد شخصی به همراه داشته باشند.

محلول ضدعفونی کننده دست به همراه داشته باشند.

در صورت استفاده از سرویس مدرسه، اگر فردی مبتلا یا مشکوک دارای علائم بیماری در سرویس وجود دارد، سوار سرویس نشوند.

خوراکی از خانه به همراه خود به مدرسه ببرد و از خرید مواد غذایی باز خودداری کنند.

اطمینان حاصل کنید که موضوعات زیر در مدرسه فرزند شما رعایت می‌شود:

فعالیت‌های کارگاهی و مهارتی مدارس فنی و حرفه‌ای و متوسطه با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.

در مناطقی که آب و هوا مساعد است کلاسهای آموزشی در فضای حیاط با رعایت استانداردهای بهداشت محیط برگزار می‌شود.

فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی به صورت انفرادی و یا گروه‌های حداکثر 15 نفره با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در محیط‌های باز انجام می‌شود.

فاصله ایمن حداقل یک و نیم متر در قسمت‌های عمومی از جمله نمازخانه، سرویس، کارگاه‌ها و مسیر ورود و خروج رعایت می‌شود.

تعداد افراد در کلاس‌ها با احتساب یک و نیم متر فاصله و 2.25 متر مساحت برای هر نفر در نظر گرفته می‌شود.

قرار دادن صندلی، نیمکت، کامپیوتر و... دانش آموز و نظایر آن در فواصل لازم و ایمن حداقل با فاصله یک و نیم متری در تمامی جهات صورت می پذیرد.

در صورتی که مواجهه‌ چهره به چهره کادر اداری، دانش آموز، هنرآموز، و... با یکدیگر ناگزیر باشد در حداقل زمان ممکن و با رعایت فاصله ایمن حداقل 1.5 متر با استفاده کامل از ماسک و وجود تهویه هوایی مناسب برگزار می‌شود.

استراحت بین کلاسهای دانش‌آموزان (زنگ تفریح) در حداقل زمان و در زمان‌های مختلف بین کلاس‌ها انجام می‌شود.

ساعت شروع و پایان مدرسه به گونه‌ای تعیین می‌شود که از همزمانی رفت و آمد دانش‌آموزان و ازدحام جلوگیری شود.

آموزش حضوری برای برخی دروس

آموزش حضوری برای دروس نیازمند تعامل بیشتر معلم با دانش‌آموز از قبل ریاضی، فیزیک، شیمی، زیست شناسی، دروس مهارتی و... انجام می‌شود و برای آموزش سایر دروس از بستر فضای مجازی استفاده می‌شود.

در صورت فعال بودن سرویس ایاب و ذهاب دانش‌آموزان و کارکنان حداکثر به تعداد صندلی و مشروط به واکسیناسیون راننده صورت می پذیرد و در صورت امکان افزایش تعداد سرویس‌های ایاب و ذهاب برای رعایت فاصله گذاری ایمن در جابجایی صورت می‌پذیرد.

مراقب سلامت مدرسه یا رابط بهداشت در صورت مشاهده علائم بیماری در بین دانش‌آموزان و کارکنان اقدامات بهداشتی لازم را انجام می‌دهد.

در بدو ورود به مدرسه و روزانه همه دانش‌آموزان، معلمان و سایر کارکنان از نظر وجود علائم بیماری و تب غربالگری می‌شوند.

هرگونه فعالیت بوفه‌ها و پایگاه تغذیه سالم مدارس تعطیل است.

غذای گرم برای معلمان، دانش‌آموزان و کارکنان در مدرسه سرو نمی‌شود.

برنامه مدون گندزدایی همه سطوح دارای امکان تماس زیاد در مدارس تهیه شده است و به نیروی مسئول آموزش لازم داده شده است، در صورت وجود سالنهای ورزشی و بازی، وسایل و تجهیزات بعد از هر بار استفاده گندزدایی می‌شوند.

ظروف حاوی مواد ضدعفونی کننده دست با پایه نگهدارنده به تعداد مناسب در تمام کلاس‌ها و هر طبقه و راهروها نصب می‌شود.

به صورت مستمر نظافت سطوح دارای تماس مشترک نظیر میز و صندلی‌ها، سلف سرویس، راه‌پله‌ها، دستگیره‌ها، کمدهای وسایل، سرویس‌های بهداشتی، اتاق‌ها و راهروها، سالن اجتماعات، کارگاه‌ها و سایت کامپیوتر، تجهیزات در محوطه و حیات انجام می‌شود.

تمام لوازم شخصی دانش‌آموزان استثنایی شامل ویلچر، عصا و وسایل توانبخشی در بدو ورود و خروج گندزادیی می‌شود.

سیستم لوله کشی صابون مایع و دستمال کاغذی در توالت‌ها و سرویس‌های بهداشتی تعبیه می‌شود.

دستشویی و توالت‌ها روزانه حداقل دو بار در طول ساعت کار مدرسه و یکبار در پایان کار مدرسه براساس دستورالعمل‌های ابلاغ شده گندزدایی می‌شوند.

آبخوری ها و آبسردکن‌های سنتی استفاده نشود./ تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده